БНСУ-ын Эва эмэгтэйчүүдийн их сургуулийн Эрүүл мэндийн төвийн эрдэмтэд сүүлийн үеийн судалгаандаа, чацаргана жимсэнд агуулагддаг сүүн хүчлийн бактери нь Covid-19 вирусийн халдварыг эрчимтэй дарангуйлж байгаа талаар дурьджээ. “Чацарганад агуулагддаг бактери Covid-19 вирусийг эрчимтэй дарангуйлна гэдэгт би маш итгэлтэй байна” хэмээн ярьсан бөгөөд уг судалгаагаа цааш үргэлжлүүлэх ажээ. Коронавирус нь ДОХ-ын вирустэй ижил замаар хүний биед хуваагдан үржиж, мутацид орж байгаа тул, ДОХ-ын эмчилгээнд ашигладаг химийн нэгдлүүдийг БНСУ-ын эрдэмтэд туршиж байгаа юм байна. Харин Эва их сургуулийн профессор Йон на на онцолжээ. Чацарганад агуулагддаг Lactobacillus gasseri бактери пурины ялгарлыг дарангуйлдаг юм байна. Ингэснээр коронавирус хүний биед “амьдрах” эрчим хүчээ алдаж буй хэрэг.
Хятадын эрдэмтэд, тодруулбал Нанкай их сургуулийн эрдэмтдийн багийн хийсэн судалгаа Covid-19 вирус нь Эбола болон ДОХ-ын вирустэй ижил хэлбэрээр хүний биед мутацлагддагийг баталсан байна. Шинэ коронавирус гадаргуу дээрээ өргөс хэлбэрийг уурагт бүтцийг үүсгэдэг аж. Үүнийгээ ашиглан дээр дурьдсан пурин нэгдлээс эрчим хүчээ үйлдвэрлэдэг гэж ойлгох боломжтой.
-
Уржигдар 19 цаг 37 мин
-
Уржигдар 16 цаг 16 мин
-
Уржигдар 15 цаг 49 мин
-
Уржигдар 14 цаг 48 мин
-
Уржигдар 14 цаг 36 мин
-
Уржигдар 09 цаг 46 мин
-
Уржигдар 09 цаг 40 мин
-
Уржигдар 09 цаг 40 мин
-
Уржигдар 09 цаг 36 мин
-
Уржигдар 09 цаг 34 мин
-
2025-01-16
-
Уржигдар 09 цаг 34 мин
-
2025-01-13
-
2025-01-16